söndag 28 februari 2010

Hjälp - jag är en koftmissbrukare!


Första steget är ju att erkänna sitt problem, inte sant? ;)

Alltså, jag är GALEN i koftor. Kan någon avprogrammera mig, snällaaaa???

För ett par minuter sen ropade jag hem den här raringen på Tradera. Ja, en kofta. Ännu en kofta kanske jag ska säga... en härligt raring från Vive La Difference som ser ut som en förlaga till Long Mix:en. I en färg jag inte har sen tidigare, med ett fint sidenband. Men ändå... En kofta!

Om jag går in till mitt sovrum och räknar koftorna i garderoben så kommer jag upp i 12 stycken. Hur många koftor kan en människa ha egentligen? Kan man ha för många?

Och är det ngn som vet var den här koftan heter och som kanske till och med har en produktbild?


Nu ska jag titta på femmilens upplösning - inte på fler koftor på Tradera!

fredag 26 februari 2010

Sneakpeak Odd Molly Fall 2010 - Jag tar tillbaka min diss!

Snälla söta rara Amy på Fitts & Co har lagt upp lite bilder på Odd Mollys Fall 2010-kollektion som hon provar på deras showroom i Los Angeles. Och vilka teasers sen!

På hennes blogg fanns en bild på denna lila raring och jag bara måste visa den för er. Visst är den underbar? För ett tag sen dissade ju jag den här i färgen vintage chalk men nu när jag ser den underbara lila färgen så är jag SÅÅÅÅLLLD!!! Vilken färg, vilka broderier, och passformen ser ju perfekt ut.
Och jackan är ju inte heller helt tokig, eller hur? Så länge det inte är riktig päls så tycker jag att den är faaaabulous!

Fredagsmys med Kvarteret Skatan!

Idag tänker jag jobba halvdag. Skööönt! Sen tänker jag gå till Mathilde o titta på nyheterna. Jag har hittills inte orkat/haft lust/varit intresserad men nu vill jag verkligen prova Nymph No Sleeve som jag längtat efter sen produktbilderna släpptes. Och efter att ha sett hur fin den är på Katinka och Oddmollyholic så vill jag också prova den.

Sen ikväll ska vi gå på Kvarteret Skatan på Södra Teatern med en kompis. Det ska bli SÅÅÅ kul! Jag älskar deras tv-program så det ska bli kul att se det på en scen. Och intressant att se hur jag ska klara av alla pinsamheter när jag inte kan byta kanal. Här har jag lagt in en länk till min absoluta favoritsketch - varning för asgarv!

Ha en härlig fredag allihopa!

torsdag 25 februari 2010

Paket 3 & 4 - En gammal goding flyttar in med en nygammal skogoding!

I det här inlägget skrev jag ju att jag hade ropat hem en gammal goding istället för att shoppa i webbutikerna. Och den fanns i den pakethögen som jag visade här.


Min goding kommer från kollektionen Art of Nonsense och är i samma stil som den här blusen som jag köpte men som visade sig vara för liten. Jag älskade färgerna, volangerna och broderierna på blusen och det var med sorg i hjärtat som jag sålde den. Men jag lovar att om jag springer på en i stl 2 kommer jag att ninja hem den!

Men till den här nya godingen då - som också blir min sommarmolly nummer 3 (det börjar bli en fin samling av sommarmollysar - se bara här och här!). Ja, den nya godingen var det ja. Den har precis likadant tyg, likadana fina broderier och likadana söta volanger och den här kommer nog att bli en stor favorit på sommarens fester. Och kanske tillsammans med innehållet i paket 4 som var mina första Swedish Hasbeens som jag köpte på rea från Fitts & Company.

Här är då mina första Swedish Hasbeens i rödbrunt. Ack vad sköna dessa clogs var och jag som alltid varit motståndare till träskor är såld. Flera kommer att få flytta in, det är säkert. Fast de kanske kommer att vara med hel tå så jag slipper oroa mig för avsaknaden av pedikyr jämt och ständigt. :D



Och äntligen kommer den första titten på den omtalade godingen. Jag gillar verkligen den här klänningen trots att jag egentligen inte är ngn "klänningsmänniska", så det är ett gott betyg. Den är ganska urringad så jag har en beige underklänning från Cream på mig under när jag provar. Till sommaren blir det nog ngt fint linne istället.

Längden på den här klänningen är perfekt och jag älskar hur underklänningens färg bryter av mot klänningens färg. Och på ngt vis kommer ripsbandet som är knutet i midjan fram på ett annat sätt. Sen ska vi ju inte tala om de fina broderierna. Bilder på det längre ner...
Jag kanske är partisk men inte ser det för hemskt ut bakifrån? Det brukar inte vara min favoritvinkel men den här bilden känns helt ok.

Här är en närbild på klänningens broderier, volanger samt underkjolens broderier. Visst är det fint! Jag tycker att underklänningen räddar detta så att helheten inte blir för söt, om ni förstår vad jag menar. Resten av klänningen är som en romantisk sommardröm men med underklänningen så tonas det ner lite.

Paket 2 - Okänd virkad klänning gör debut!

Idag hann jag inte med en dagens innan jag for till jobbet så den kommer ikväll efter fikat med Mollyista. Så ni får hålla till godo med innehållet i paket nummer två... :)

Dags för en sommmarmolly till - detta är nr 2 i samlingen (sommarmolly nummer 1 kan ni se här). Den här fina virkade klänningen i lila ropade jag hem på Trendsales. Jag har aldrig sett den förut och vet inte vilken kollektion den kommer ifrån. Och frågan är kanske hur jag ens kom mig för att köpa den med tanke på den mörka bilden...
Någon därute som vet vad den heter? Eller vilken kollektion det är? Eller kanske till och med en produktbild?

Färgen är en härlig mörklila, materialet bomull och den töjer sig rejält (jag har en stl 1 mot 2 som jag vanligtvis har). Framtill finns en söt liten "ros" som definitivt gör klänningen ännu finare.


När jag öppnade paketet blev jag lite osäker på om jag kunde ha den för det är en stl 1 (har vanligtvis stl 2). Men skam den som ger sig innan leken ens börjat (fin mischmasch av ordspråk va?) så jag kastade av mig allt och drog på mig den. Men eftersom jag inte vill skrämma er genom att se ut som en kassler i nät så fick min svarta underklänning från Cream vara med. Och VARNING nu för er som bländas av starkt ljus... jag är verkligen redigt blek!



Jag blev så förtjust i klänningen att jag tänkte att jag måste hitta på en mer vintrig kombination som jag till och med kan ha på jobbet. Och så här blev det. Inte så tokigt va? Här har jag min svarta underklänning från Cream, den lila klänningen, svarta stumpbyxor och sen min fina lila Lovely Knit.



Som ni ser så återkommer Elton på bilderna här också! :)

Ha en fin dag, tjejer!

onsdag 24 februari 2010

Paket 1 - Mina första sockor!

Jag har suktat efter ett par Jacquard Long Socks när jag sett alla fina bilder som ni mollytjejer visat med dem. Men samtidigt har jag inte varit sugen på de färgerna som kom i höstas. Så när dessa knallrosa små rackare dök upp så slog jag till, snabbt som blixten. Och här är de nu och får leka med min Velvet Goolagong i lila.
Haha, ser det lilla lurviga huvudet nere i hörnet? Och visst var sockorna fina?
OBS! Jag sparkar inte efter vovven om ngn undrade utan körde lite gamla balettmoves. Haha!



Ser ni vad fin den rosa färgen på sockorna är! Och jag bara älskar min Goolagong som är SÅÅÅ skön. Det här kommer att bli min hemmamysdress i fortsättningen.

Och ni kan ju gissa vad vi skrattade åt Elton som så gärna ville vara vid matte på varje bild - ni kommer att få se mer av denna lilla linslus som klämde in sig på varenda bild som vi tog på plaggen som fanns i mina paket. :) Gulle!

Dagens Molly - The heat is on!

Imorse vaknade jag till ett vackert Stockholm där solen plirade fram medan stora vackra snöflingor långsamt singlade ner. Efter en mysig promenad med Elton så insåg jag att målet med dagens outfit skulle vara att inte frysa. Speciellt som jag varit rejält förkyld de senaste dagarna. Så då fick det bli den här raringen som värmer mig idag.



810 Everywear Dress i Chalk, en roströd tisha från Living Tenfold, Sleeve Warmers i orange samt jeansleggnings från Gina Tricot. Som ni ser hade jag inte hunnit bestämma mig för vad som skulle sitta på fötterna, men det blev till slut ett par bruna stickade sockor från H&M och sköna kängor från Nilson.

Hoppas att solen lyser där ni är - här blir det en fantastisk onsdag!

tisdag 23 februari 2010

Tjohoo - ett berg med paket

Kolla vilket berg med paket som jag hämtade hos postombudet. Det är en hel massa Trendsales -fynd och sen ett paket från Fitts & Company. Och vet ni, jag kom just på att jag glömde ett paket som jag hade sms-avisering på.
Hur som så kommer det att bli en rolig kväll där mollyprovning varvas med OS-skidåkning och förhoppningvis en semla som älsklingen är på jakt efter just nu.

Odd Molly + blogg = sant!

Jag såg hos Mollie att Odd Molly startat en blogg. Jag kan tänka mig att detta är ett led i den satsning på en egen webshop samt konceptbutiker som Odd Molly har på gång.

Det ska bli väldigt intressant att se hur de tänkt använda bloggen. Ska det vara en kanal för kontakt med kunderna, ett sätt att föra dialog? Eller ska det vara en ren informationsblogg, ett sätt att nå ut i cyberrymden och stärka sitt varumärke, en monolog? Vilka som kommer att blogga ska också bli intressant!

Det är ju en trend från flera håll nu att företag har både bloggar, twittersidor samt facebookgrupper. Ofta kan jag tycka att det är rätt innehållslöst och att företagen inte "comittar" sig till att verkligen använda dessa kanaler som en möjlighet till dialog. Hur det blir med Odd Mollys blogg får vi väl se.

En förhoppning från min sida är att detta är ett sätt att komma i kontakt med sina kunder. De som troget följer märket från säsong till säsong, men även för de som är nyfikna på Odd Molly och det de står för. Odd Mollys kundkrets är mkt trogen, och jag är helt säker på att den också har ngt att tillföra. Och med tanke på den senaste tidens kvalitetsbrister upplever jag att det finns ett behov att få information från Odd Molly om varför sånt inträffar och hur de ser på det. Hittills har det mest handlat om att godkänna reklamationer men inte så mycket mer har kommit av allt ståhej kring detta. Via en blogg kan Odd Molly nå ut till stora skaror av kunder och intressenter som behöver information, samtidigt som dessa har en kanal dit de kan vända sig med frågor, funderingar, förslag etc.

Hur det än blir så är det spännande!

Eller vad tycker ni?

Hurra - jag vann!

Hur bra kan en tisdag börja egentligen? När jag loggade på nu här på morgonen så såg jag att jag vunnit tävligen hos Vårt radhus om en fin fin väska från Mimmilo med små söta babushkor. Oh så roligt!

Jag fick välja vilken färg jag ville ha på väskan och det blir en blå/grön som kommer att vara super i sommar. Tack snälla Malin för en rolig tävling!

Härliga tokiga skor!


I förra veckan sprang jag på dessa fantastiska, galna, underbara och ibland gräsliga skorna av märket Irregular Choice. Jag satt och klickade mig igenom hemsidan på Schuh och där var helt plötsligt dessa knasiga skor. Fastnade med att titta på varenda modell, även de som kanske inte är sååå vackra.

Tänk vilka roliga detaljer det är på dem. Som på dessa som har en päls pompom vid tårna. Helt underbart!


Och titta på dessa som har ngt mönstrat på insidan av klacken - roligt idé! Även om jag aldrig skulle ha dessa skor på mig.


De här är ett par favoriter! Kan tänka mig att de är ursnygga med slitna ljusblåa jeans och ngt fint somrigt och skirt som överdel sen i sommar. Nu längtar jag faktiskt efter sommaren, även om jag gillar snön... Snacka om att vara ambivalent!




HÄR kan ni se mer av dessa roliga skor!



PS: Jag har beställt grejer från Schuh i förra veckan och väntar på leverans. Jag kan rapportera hur det funkade sen när jag får paketet.

måndag 22 februari 2010

En ny familjemedlem!

Låt mig presentera Elton, 3 år, brun dvärgpudel!

Elton flyttade in hos mig och Mikael i lördags och är bara SÅÅÅ söt. Vi har längtat efter hund jättelänge men eftersom vi båda jobbar heltid så har vi inte velat skaffa ngn innan vi visste att vi kunde ha hunden hos dagmatte. I förra veckan hittatde vi en rar hundälskande kvinna som gärna ville vara dagmatte till Elton. Så då var saken biff.


Det är underbart med en ny familjemedlem och dessutom en sån är så söt och mysig. Han busar gärna och sen blir han trött o vill allra helst ligga i famnen o sova eller näst bäst, precis dikt an. Både jag och Mikael är helt sålda på denna gulleplutt - inte så konstigt va?


Vårnytt på Fitts & Company!

Nu har de fina tjejerna på Fitts & Company fått in vårnytt!
Ta en titt i deras webbshop!

söndag 21 februari 2010

Ännu mer mollysar på Tradera!

Jag fortsätter med min garderobsrensning inför våren.

De här fem plaggen ska få flytta eftersom de blivit hängande.

#503 Grå stickad kjol från Living Tenfold - stl 3
#504 Great Day Tunic i Dark Pink från Sovereign - bomull stl 2
#482 Flannell Check Dress i Midnite Blue från Living Tenfold - stl 2
#899 Cupcake Top i Dark Powder - stl 2
#267 Omlott-top i stl 2 från okänd kollektion

Du hittar Traderaauktionerna här!

lördag 20 februari 2010

Smygtitt nr 2 på Odd Molly Fall & Winter 2010

Tidigare har jag ju haft det här inlägget med bilder på höstens 327:or.

Nu finns det några bilder till hos underbara Amy på Fitts & Company där kan man se dessa två previews på Odd Molly Fall 2010 och Winter 2010.


Odd Molly Fall 2010 #313, Vintage Chalk
Denna är från höstkollektionen och det är en modell jag gillar. Det är snyggt när det smiter åt vid bysten, draperingar känns lite nytt och sen gillar jag broderierna på bysten och ärmarna.

Dock är ju inte detta en färg som passar mig, men stämmer med utsagan om mer jordiga färger i höstens kollektion. Sen tycker jag att modellen i sig känns ny, eller vad tycker ni som varit med ett tag?


Odd Molly Winter 2010 #513, Vintage Chalk
Denna modell känns inte ny på ngt vis, vilket är lite tråkigt! Men det är säkerligen en modell som är fortsatt populär, även om jag också här tycker att färgen är dassig. I alla fall på mig!

Jag kan ju direkt säga att jag inte blev lika till mig av de här bilderna som av bilden på 327:orna. Men det beror nog på den lite dassiga färgen, men om dessa kommer i ngn av de färgerna som 327:an dyker upp i så är jag nog inte bang.

Vad tycker ni om dessa bilder? Lika fint som den tidigare bilden?